Kinderboekenpraatjes: Van oerknal tot robot is een fantastisch boek. De uitleg is duidelijk, de inhoud is goed gedocumenteerd en saai wordt het nooit. Een boek voor een breed publiek.
NBD Biblion: Rijke en leerzame uitgave met aantrekkelijk omslag, die ons op een speelse en laagdrempelige wijze meeneemt in de geschiedenis. Zeer geschikt voor gebruik op de basisschool of thuis.
J/M Ouders: Door de begrijpelijke taal, stripachtige illustraties, grapjes en voorbeelden is dit boek precies wat het moet zijn voor kinderen van deze leeftijd: een perfect begin om kennis te maken met antwoorden op wetenschappelijke vragen.
Kidsweek: Een vrolijk infoboek, waarin alles vol enthousiasme wordt uitgelegd. De meteorieten, bacteriën, wolken en jaartallen vliegen je om de oren.
Leestijgers: Er zijn van die boeken die eigenlijk ieder kind in zijn kast moet hebben staan. “Van oerknal tot robot” is zo’n boek. Op een hele leuke toegankelijke manier wordt alles uitgelegd met daarbij grappige tekeningen. De stukjes zijn niet te lang en afwisselend waardoor je makkelijk een stukje leest en het ook weer even weg kan leggen. Echt een aanrader voor alle nieuwsgierige kinderen!
Jaap Leest: Ter Horsts pogingen om lollig te zijn, slaan de plank meestal mis.
My Perfect Booklife: Prachtig boek en ontzettend interessant om over het ontstaan van al die dingen te lezen. Als ik dit boek had gehad voordat ik was begonnen aan mijn middelbare school had ik waarschijnlijk een enorme voorsprong gehad.
Coole suggesties: Wij zijn erg enthousiast over het boek. Soms is de informatie wat kort naar onze volwassen mening, maar voor kinderen zijn het mooie, hapklare brokken die ze voor dit moment de nodige houvast en informatie verschaffen over de wereld om hen heen.
Susan Spekschoor: Wat een prachtig boek! Eigenlijk begint het al bij de kaft. (…) En dan de verhalen. Wat zijn deze goed geschreven. Onderwerpen worden op een, voor kinderen, eenvoudige manier uitgelegd. De tekst leest prettig en past bij de belevingswereld van kinderen. Omdat ieder onderwerp uitgeschreven is op twee pagina’s is het ook goed te lezen voor kinderen die niet lang achter elkaar willen of kunnen lezen.
Leesplein: De oerknal, het begin van alles. Hoe gíng dat nou eigenlijk? Hoe ontstond ons zonnestelsel, en de aarde? En hoe is het mogelijk dat er mensen kwamen? Dat zijn interessante vragen waarop dit boek antwoord geeft, maar het gaat nog veel verder. Het vertelt ook over het begin van huisdieren, vuur, wetenschap en robots.
Simon: Het is soms ook best wel leuk dat hij dingen schrijft zoals ik het ook zou schrijven maar soms denk ik heel anders dan hij.
Pluizer: De inhoud is een guitig mengsel van filosofie en wetenschap; het geeft antwoorden en roept vragen op en zet aan om verder te zoeken. Echt een waardevol informatief boek.