Schoolbezoek

Als kinderboekenschrijver kom ik graag langs op de basisschool en in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Schoolbezoek blijkt een effectieve manier van leesbevordering. De meeste scholen vragen mij voor een workshop over klimaatverandering of over schrijven. Voor de Kinderboekenweek heb ik een speciaal programma bij het thema Reis mee. Bovendien ben ik actief als Schoolschrijver.

Mini-college klimaatverandering
Een interactieve presentatie waarbij ik aan de hand van fossielen uit de ijstijd, spannende verhalen en grappige illustraties uitleg wat klimaatverandering is. Zonder doemverhalen, moeilijke woorden en opgeheven vingertje.Daarna is er volop tijd voor vragen. En natuurlijk sluiten we af met de grote Palmen-op-de-Noordpoolquiz.

Hoe schrijf je een boek?
Aan de hand van mijn boeken laat ik zien wat er allemaal komt kijken bij het maken van een boek. Bijvoorbeeld hoeveel fouten de redacteur er wel niet uithaalt, hoe ik samenwerk met de illustrator en hoe het er in een drukkerij aan toe gaat. Ik lees natuurlijk een paar stukken voor, vraag de kinderen van alles en zij kunnen mij ook van alles vragen. Bijvoorbeeld over mijn konijnen, hoe je schrijver wordt, hoe een vulkaan werkt en of je een handtekening mag. En als er tijd is doen we ook nog een toffe quiz.

Neem voor meer mogelijkheden en andere informatie contact op met mij of de Schrijverscentrale.

De oma van de oma van mijn oma quiz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑