Recensies van Hé Aardbewoner

Het beste informatieboek van 2014
Hé aardbewoner! gaat over alles dat met onze planeet te maken heeft. Alles wordt verteld op een makkelijke en vrolijke manier en de tekeningen zijn grappig én verhelderend. Het allerleukste en dus het beste informatieboek dat in 2014 verscheen.
[Leesplein]

Absolute aanrader voor kinderen vanaf circa 10 t/m 13 jaar
In dit bijna vierkante boek weet de auteur op knappe wijze de complexe materie van de aardwetenschap toegankelijk te maken voor de jeugd. In zes hoofdstukken komt de hele geschiedenis van de aarde voorbij: ontstaan van het zonnestelsel, dampkring, seizoenen, vulkanen en aardbevingen,kringloop van water en steen, grondstoffen, klimaat en de eerste mens, tot het einde van de wereld. Door zich direct tot de lezer te richten en uit te gaan van situaties die kinderen kennen, vragen te stellen en opmerkingen te maken, moeilijke processen te herhalen en een luchtige spreektaal te gebruiken zet hij de juiste toon om hun interesse vast te houden. De enthousiaste toon begint al in het voorwoord. De speelse tekeningen, kleurenfoto’s, doorsneden en schema’s passen er perfect bij.
[NBD Biblion]

Wie zei er ook alweer dat non-fictie saai zou zijn?
De makers van dit originele non-fictieboek over onze aarde hebben kosten noch moeite gespaard om ontzettend veel informatie te bundelen in een dik maar luchtig ogend boek vol grappige illustraties en curieuze weetjes.
Wie zei er ook alweer dat non-fictie saai zou zijn? Niets is hier minder waar! In duidelijke hoofdstukken bouwen zij het geheel netjes op. (…) De informatie is zeer volledig en accuraat, met toevoeging van vele weetjes en grappige anekdotes. Het geheel leest vlot en beantwoordt voortdurend je nieuwsgierigheid op een prettige manier.
[Pluizuit]

Uiterst geschikt voor gebruik in de klas

Hé Aardbewoner is een waanzinnige aanvulling (en wellicht vervanger) voor Aardrijkskunde.  Ik durf te wedden dat de kinderen in jouw groep 10 x dit boek verkiezen boven de methode. De auteur spreekt niet alleen de taal van kinderen, hij begrijpt ze ook. Ik garandeer je, voor €17,95 kun je maandenlang fantastische lessen geven! Probeer het eens.
[Juf Sanne]

Klokhuiskwaliteit
De inhoud van een tekst voor kinderen mag best moeilijk (lees: interessant en uitdagend) zijn. Je hoeft niet op de knieën. Leg de lat gerust wat hoger, als je het maar toegankelijk brengt. Ik noem dat Klokhuiskwaliteit. En daar voldoet Marc ruimschoots aan.
[Olifanten stapelen]

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑