Kinderboekenweek 2022

Veel van mijn boeken passen perfect bij het thema van de Kinderboekenweek Gi-Ga-Groen. Palmen op de Noordpool is thematitel voor groep 7 en 8 (en doet het ook prima in 5 en 6). Voor jongere kinderen verschijnen komende maanden nog Scheten uit de schoorsteen en Het eigenwijze huisdierenboek. Voor schoolbezoeken heb ik twee programma’s:

Gi-ga-groen groep 5-8: klimaatverandering
Mini-college klimaatverandering n.a.v. mijn boek Palmen op de Noordpool. Een interactieve presentatie vol spannende verhalen, grappige illustraties en praktische tips. Zonder doemverhalen, moeilijke woorden en opgeheven vingertje. In een half uur weten alle kinderen hoe het zit en hoe ze nieuws over het klimaat beter kunnen plaatsen. Daarna is er volop tijd voor vragen over boeken, ijsberen en vulkanen.

Gi-ga-groen groep 3-4: dieren
Jonge kinderen laat ik zien hoe mijn dierenboeken zijn gemaakt. Hoe schrijft een schrijver, hoe tekent een illustrator en wat gebeurt er in de drukkerij? Ik laat voorbeelden zien uit De gekko en de havik, Scheten uit de schoorsteen en Het eigenwijze huisdierenboek en natuurlijk lees ik ook voor over de gekko, de ijsbeer en/of de alpaca.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑