De gekko en de havik – recensies

Waan en wijs: De gekko en de havik is een origineel prentenboek dat interessante informatie verbindt met een vermakelijk verhaal. De fraaie illustraties zijn zowel informatief als grappig en vullen het verhaal mooi aan.

Juf Inger: Wat een geweldig en interessant prentenboek is dit! Meteen op de eerste pagina word je meegenomen het verhaal in door de spannende tekst. De illustraties zijn prachtig en op wat grappige en gekke details na erg realistisch.

Libris: Een prachtig verteld verhaal met ronduit indrukwekkende illustraties van Marga van den Heuvel en door het onderwerp natuurlijk ook nog heel leerzaam. Dus echt een boek voor heel veel leeftijden.

Kinderboekenjournaal: Door de informatieve tekst is dit boek geschikt voor zowel jonge als oudere kinderen. In de illustraties zitten humoristische details verwerkt, welke naast de grote realistische illustraties zorgen voor een extra laag in het verhaal. Het maakt dit toch wel spannende onderwerp luchtig en bespreekbaar waarbij de boodschap over het gevaar toch duidelijk blijft.

Juf Joanne: Het als een fabel vertelde verhaal en de vele prachtige tekeningen zorgen ervoor dat er voor alle leeftijden leerzame onderdelen uit te halen vallen. Ik vind het een aanrader voor in mijn klas en ik weet nu al dat veel kinderen, zo niet alle kinderen, het zullen willen lezen!

Friesch Dagblad: …een vlotte stijl van schrijven (met levendige dialogen en een goede dosis humor) waarbij de informatie op een prettige wijze is verwerkt in het goed gestructureerde verhaal. (pdf)

Pluizer: Een wat luguber onderwerp, maar in dit boek wordt het relativerend en leuk gebracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑