Mijn Kinderboekenweek

Mijn eerste Kinderboekenweek zit er op. Het was vermoeiend, maar vooral vreselijk leuk. En het voelt een beetje alsof ik op vakantie ben geweest. Daarom hier een klein verslagje met wat foto’s.

Natuurlijk lag het thema van de Kinderboekenweek (natuur, wetenschap en techniek) nogal in mijn straatje. Mede daardoor heb ik een slordige 800 kinderen voor mijn neus gehad, verdeeld over vier scholen, vijf boekwinkels, een bieb en een museum. De meeste waren enorm enthousiast en nieuwsgierig naar mijn boek (‘Hoe weet u wat het begin van God was?’), mijn verdiensten (‘Woont u in een villa?’) en mijn privé-leven (‘Hoe heten uw konijnen?’).

Ik vond het alleen jammer dat de grote kranten alle prachtige nieuwe boeken over achtbanen, dijken en het heelal vrijwel links lieten liggen. Kennelijk was het al heel wat om in een krant aandacht te besteden aan kinderboeken, dan ook nog eens de categorie non-fictie in het zonnetje zetten was te veel gevraagd. Gelukkig stortten de kinderen zich wel massaal op de stapels informatieve boeken in de winkel. De tweede druk van Van oerknal tot robot is in de maak.

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑