Kerstontbijt

Ouders van Nederland,

Het. Is. Geen. Wedstrijd. Maar het lijkt wel of we elkaar niet alleen met traktaties, kinderfeestjes, carnavalspakken en kerstkaarten maar nu ook met kerstontbijtjes proberen te overtreffen.
Bij ons op school was de opdracht duidelijk. Maak een leuk ontbijtje voor een ander kind op een bordje dat mee naar huis kan. Het kind in kwestie gaf op een briefje aan hoe hij het wilde hebben. Ik lust wel: twee broodjes. Ik hou van: hagelslag en knakworst. Ik lust geen: kaas en jam. Ik heb wel/geen allergie.
Dus maakten we een mooi bordje met een kerstservet en een broodje (nog bijna warme!) knakworst en een boterham met hagelslag met als speciale bonus drie kerstkransjes van diverse pluimage. Me dunkt dat het kind in kwestie niet mocht klagen. Dat deed hij ook niet. Maar als hij om zich heen keek had hij er alle reden toe.
Complete etagères werden binnengedragen. Met zachtgekookte eitjes, roombotercroissants, versgeperste jus, zelfgebakken koekjes, kerstboomvormige plakjes kaas, versgespieste spiesjes, Brusselse bonbons, Christmas crackers, hohoho-ende Kerstmannen en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Ouders van Nederland, waarom doen jullie dat? Staan jullie voor je plezier een uur eerder op om de broodjes in de oven te doen en stervormige tomaatjes te snijden die de kinderen even later neusophalend in de prullenbak schuiven? Of is het de angst om met het soberste bordje aan te komen zodat je kind de rest van zijn schoolleven met de nek wordt aangekeken? Zo is de Koude Oorlog ook ooit begonnen. Misschien hadden we die kerstkransjes er niet bij moeten doen.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑