Beste Ida,

Jij kunt er niets aan doen dat volwassenen met jouw antwoord op een Bosatlasopdracht aan de haal gaan. Dat ze je antwoord briljant noemen. Of zelfs het glasharde bewijs dat ons onderwijssysteem verouderd is. Wat een onzin. Want je antwoord was gewoon fout.

Niet eens omdat je een spelfout had gemaakt. En ook niet omdat je zelf een vierde multiple-choice vakje had getekend. Dat kunnen we zelfs best waarderen (out-of-the-box-denken weet je wel). Nee, het was fout omdat buienradar helemaal niets zegt over de kans op regen op een te kiezen vakantieplek. En daar ging de vraag over.

Nu hoef je als 9-jarige echt niet paraat te hebben dat weer iets anders is dan klimaat. Kennelijk zijn al die driftig likende en retweetende volwassenen zich daar ook niet van bewust. En daarom zal ik het nog even uitleggen. Buienradar toont de regen op dit moment en misschien nog een paar uur verder. Het weer dus. Dat zegt niets over de regenkansen op vakantie. Daarvoor moet je naar het klimaat kijken: het gemiddelde weer in een gebied gedurende minimaal 30 jaar. Dat kun je in de atlas vinden op pagina 40. Of op internet, als je iets verder kijkt dan buienradar. Maar dat hoef je op je negende echt nog niet te doen. En die volwassenen hebben nooit 21st century skills gehad, zullen we maar denken.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑